Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Μια δασκάλα ζωγραφικής στη Ρουάντα.

Για να μεταφερθείτε στο blog πατήστε ΕΔΩ: ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΑΝΤΑ

Η δασκάλα Εικαστικής Αγωγής τους σχολείου μας, Έλενα Καραγιάννη, επιλέχθηκε από την Action Aid  μαζί με άλλους 4 εκπαιδευτικούς διάφορων ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχει σε Αποστολή-Έρευνα που θα γίνει από τις 6-14 Ιουλίου  στη Ρουάντα.
Σκοπός του ταξιδιού είναι να συλλέξουν υλικό όπως φωτογραφίες, βίντεο, συνεντεύξεις κ.α. από κατοίκους, εκπαιδευτικούς και μαθητές  που ζουν στο απομακρυσμένο χωριό Μούκο της Ρουάντα.
Θα φιλοξενηθούν σε σπίτια-καλύβες  οικογενειών και θα ζήσουν  στις πραγματικές συνθήκες που ζουν και μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά.
Σκοπός αυτού του ταξιδιού είναι να δημιουργήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα που θα επικεντρώνεται στα δικαιώματα του παιδιού, όπως αυτό της εκπαίδευσης.
Η κ. Καραγιάννη έφτιαξε ένα blog  για να συμμεριστεί όλες τις εμπειρίες και τα συναισθήματά της πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Όταν θα υπάρχει η δυνατότητα ασύρματου ίντερνετ, θα αναρτά εικόνες και σχόλια όλες τις ημέρες που θα βρίσκεται στη Ρουάντα.  Έτσι,  θα έχει  τη δυνατότητα να αισθάνεται  όλους τους μαθητές της, κατά κάποιον τρόπο κοντά της εκείνες τις ημέρες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου